Insamling

Jag funderar på att starta en insamling, en insamling till de som verkligen behöver det. Då menar jag de som behöver det i vårt närområde, inte på andra sidan jorden. Jag ser framför mig hur jag reser runt och delar ut gåvor / mat / presenter / pengar till de bättre behövande. Skulle detta kunna fungera?

Insamling till fattiga

Syftet med insamlingen ska vara att hjälpa de som är i behov av hjälp, kunna glädje dem i vardagen. Men jag vet inte riktigt vart man ska dra gränsen vid ”fattig”. Jag tycker inte att man ska sträcka sig så långt ner som till ”hemlös”, utan bara låginkomsttagande barnfamiljer som har det lite sämre ställt än andra. Allra helst barnfamiljer.

Att starta insamling

Jag har ingen aning om hur jag ska börja eller hur jag ska gå tillväga, men alla tips är välkomna.

Vad en insamling ska gå till

Det jag tänkte göra till en början är att försöka få in lite pengar, söka reda på någon / några som är i stort behov av lite extra glädje i vardagen – och sedan helt enkelt åka och hälsa på och skänka dem den glädje. Allting skall filmas / dokumenteras och sedan publiceras på en hemsida där alla som donerat pengar får redovisat vad pengarna gått till.

Andra insamlingar

Det finns så mycket andra organisationer och insamlingar där man inte har en aning om vart pengarna tar vägen. En massa kostymnissar som skall ha höga löner och mycket pengar försvinner i ”administrationskostnader”. Det jag tänker mig med en insamling är att oavsett hur mycket pengar som hamnar i insamlingen så måste det finnas ett rimligt tak för hur mycket pengar som får gå till annat än det faktiska ändamålet. Som i mitt fall: Skulle jag få igång denna insamling och syssla med det på heltid skulle jag givetvis behöva försörja mig, men jag behöver inte mer än 20-25.000:- i månaden för att leva ”lyx”. ALLA pengar utöver dessa skulle jag gladeligen åka runt och ge bort.

Ge bort pengar

En insamling som skänker pengar till höger och vänster är ju inte hållbart i längden. Därför tänkte jag om huvudsyftet inte skulle vara att skänka just pengar, utan andra gåvor i form av upplevelser och presentkort. Om man till exempel vet om en familj innehållande några barn som bara har ärvda kläder och trasiga leksaker, då kan man ju ge dom presentkort på någon klädaffär, och kanske inhandla en knippe leksaker som de kan få. En sådan grej skulle sprida mycket glädje. Tror du inte det?

Huvudsyfte med insamling

Det egentligen huvudsyftet med insamlingen är inte att ge bort en leksak, ett presentkort, eller en tusenlapp till någon – utan att sprida glädje. En känsla av hopp. En känsla av att solidaritet och sunt förnuft lever kvar i svenska folksjälen. Att vi människor fortfarande har känslor, att vi månar om varandra, och vill ta hand om varandra i samhället. Att vi som medborgare reagerar på orättvisor och vill göra något, att vi även hjälper det medborgare som vill hjälpa andra. Jag vill att vi ska bli ett samhälle igen, en enda stor familj.

You Have Already Voted For This Poll!!

Hur mycket kan du tänka dig att donera?

Om det dras 10 kr från ditt konto varje månad - skulle du ens märka det? Om det dras 50 kr - skulle du märka det? Det är inte mycket pengar för en som har fast jobb och ordnad tillvaro. Hur mycket pengar kan du tänka dig att skänka en insamling? Då menar jag ett fast belopp, varje månad - på autogiro.
 10 kr  20 kr  50 kr  100 kr  Mer än 100 kr...

Total voters: 1

Hur mycket kan du tänka dig att donera till denna insamling?

              100%      

Tips & Synpunkter

Alla tips och synpunkter är välkomna! Det går att kommentera längst ned på sidan eller skicka ett mail till:

info@ensidaomallt.se

Tack!

One Response to Insamling

  1. Pingback: En insamling till de bättre behövande - En sida om allt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *